Meklē šeit...
TOP
Vērtības

Kā dzīvot viegli

Vai dzīvot viegli vispār ir viegli? Vai tas maz ir iespējams? Kā to paveikt, kā iegrozīt dzīvi tā, lai Tev būtu iespēja dzīvot tā, kā vēlies? Daudz jautājumu, uz kuriem šodien arvien vairāk cilvēku meklē atbildes. Kas ir tā īpašā formula, kuru uzzinot, atklājam šo lielo noslēpumu?

Šobrīd, kad pasaule ir kļuvusi tik ātra un modernizēta, ka jāpaspēj līdzi, lai izdzīvotu, arvien vairāk cilvēku meklē šo formulu. Kā apstādināt laiku, kuram jāsteidz līdzi? Kā atrast brīdi dzirdēt savas vēlmes un to, kas patiesi dara Tevi laimīgu? Ja man ir ģimene, kura ir jāapgādā, ir jāpelna nauda, lai nodrošinātu tai visu nepieciešamo, jāspēj iekļauties sabiedrībā, kurā mums ir svarīgi būt novērtētiem, kā to izdarīt? Mēs lasām rakstus par to, cik svarīgi ir visu darīt ātri, jo trūkst laika – ātrās diētas, ātrie treniņi fiziskajam spēkam, ātrās apmācības zināšanu uzlabošanai. Ātri, jo laiks ir nauda. Tā tas ir, un tas ir nenoliedzams fakts. Mums diennaktī joprojām ir tikai 24h!

Kā atbilde uz šo fundamentālo jautājumu, man prātā nāk stāsts par vīru, kurš lielpilsētas malā pie upes diezgan noplukušās drēbēs guļ saulītē. Pienāk turīgs vīrs uzvalkā un vaicā: “Kā Tu tā, dienas vidū guli un neko nedari? Vai tiešām Tev nav kauna, vai tiešām neko no dzīves nevēlies, vai tiešām Tu domā, ka būsi laimīgs, nepelnot naudu un neko nedarot?” Noplukušais vīrs neizpratnē jautā pretī: “Un kas tad būs, ja atradīšu darbu?”

  • “Nu, varēsi nopirkt sev jaunas drēbes..”
  • “Nu, un,” skan atbilde.
  • “Nu.. Varēsi iekārtoties labā darbā.”
  • “Nu, un?”
  • “Nu, varēsi atrast sev labu sievu…”
  • “Nu, un..”
  • “Nu.. Varēsi nopirkt sev lielu māju un labu mašīnu..”
  • “Nu, un?”
  • “Nu.. Varēsi sakrāt sev daudz naudas, aizbraukt ceļojumā un gulēt zem palmas saulītē!”, uz ko noplukušais vīrs atbildēja: “Bet ko tad es daru šobrīd?”

Tieši tik vienkārši! Darīt to, kas Tev dara prieku, jo tieši tad nāk pareizās atbildes, kā vislabāk ir tieši Tev! Jā, sākumā, kad ierastā dzīve uzņēmusi gaitu, nemaz nav tik vienkārši, taču, ja atrodi tikai dažus veidus (kurus esmu apkopojusi un par kuriem stāstīšu šajā lapā), kā pamazām mainīt ierasto ritmu savu vēlmju virzienā, atbildes pašas Tevi atrod un patīkamās lietas it kā izpleš laika lauku – tām sāk pietikt laika. Uzdrīkstēšanās kaut ko mainīt un tā noturēšana ilgtermiņā ir vissvarīgākā.

Protams, mēs varam meklēt visātrākos, efektīvākos veidus, kā fiksi izmainīt ierasto, bet rezultāts diemžēl tikpat fiksi izplēnēs. Ideāli, ja esi lielisks laika plānotājs – jo vairāk dari, jo vairāk vari izdarīt. Bet vai tas, ko vēlies izbaudīt, ir pelnījis apzīmējumu FIKSI?

Tieši šie jautājumi un atbildes uz tiem mani mudināja pievērsties šī bloga rakstīšanai. Daudzas lietas, veidi un treniņi, kurus esmu izmēģinājusi, praktizējusi un piekopju joprojām, māca atrast laiku, kurš it kā ikdienā ir pazudis. 

Ir dažādi veidi, kā to darīt – samazināt stundas miegam, atteikties no liekiem pienākumiem, strukturizējot dzīves jomas, plānot laiku, izvērtēt, kad un kurā brīdī bez manis pasaule nepazudīs, saprast un atrast tās lietas, kuras vēloties sasniegt, laiks pavisam mistiski atrodas. Tik dažādi veidi, cik dažādi esam mēs. Tev nav jāatsakās no ikdienas priekiem, pienākumiem, slavas un panākumiem, jo svarīgi ir ieraudzīt, kas no tā ir tiešām nozīmīgs, bet kas – līdzeklis, kā pie tā nonākt!

Šajā blogā es Tevi iepazīstināšu ar veidiem, kā uzzināt, ko patiesi vēlies, kas Tevi dara laimīgu, kā pavisam viegli to ieviest sev ikdienā, kā arī, kā dzīvot šodienu skaistu un piepildītu. Skan skaļi un pašpārliecināti, bet metodes, kuras Tev piedāvāšu, esmu izstrādājusi daudzu gadu laikā un tās ir palīdzējušas ļoti daudzām sievietēm paraudzīties uz dzīvi citādāk. Viss ir atkarīgs no Tevis – ja Tev tas būs noderīgi, ja vēlēsies iesaistīties, rezultāts būs. To es Tev apsolu! Katrai savs un īpašs, bet būs!

Dzīvot Viegli

«

»

Atstāj komentāru

Pieslēdzies, lai atstātu komentāru, vai uzdotu jautājumu